Утре няма да подпишем проекта, ако той не е съобразен

...
 Утре няма да подпишем проекта, ако той не е съобразен
Коментари Харесай

Каракачанов заговори за нов референдум

 

„ Утре няма да подпишем плана, в случай че той не е съгласуван с нашите оферти ". Това съобщи вицепремиера и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов преди откриването на образователната година във Военната академия в София. По думите му има вид за оставка и предварителни избори, само че това ще е решение на обединението. Той съобщи, че не знае по кое време ще има съдружен съвет, само че „ би следвало да има изясняване на позициите, преди да се желае събиране на подписи от 120 депутата.

" Бързането за промени в Конституцията може да е единствено неточност. С бързане се вършат неточности ", счита той. Според Каракачанов няма по какъв начин да се гонят 160 гласа, в случай, че не е имало спор в Народното събрание, да се видят какви са предложенията и какво мислят всички политически сили ", съобщи той.

Ние сме декларирали 6 хрумвания и оферти за Конституция и считаме, че те са фундаментални ", сподели Каракачанов. На въпроса дали биха отстъпили от някои от настояванията, той съобщи че „ компромисите са хубаво нещо, само че не може да се вършат 4 години едностранно ".

„ Единственият компромис, който може да създадем, е да се направи референдум за всички оферти за промени и да се види какво тъкмо избират хората ", сподели Каракачанов. " Мисля, че по тези въпроси хората ще се произнесат. Дори и да не са дали своят вот 50%, че да е годен референдумът, най-малко ще ни ориентира за настроенията на хората ", счита военният министър.

По мотив предлагането на Вътрешна македонска революционна организация за повече власт на президента, Каракачанов изясни:

" Винаги съм бил последовател на президентска република, абстрахирайки се от това кой е в този момент президент и кой може да бъде подобен в бъдеще. Тук не става въпрос за неща, които сме си измислили в последния миг, а хрумвания, които лансираме от години “.

Относно просветителния ценз за избори, Каракачанов разяснява:

" Ако приказваме за почтени избори, би трябвало да спрем купения избор. Може да го сторим по един метод – в Конституцията написа, че образованието до 16-годишна възраст е гратис. Не може хора, които са се отказали и не са се научили да пишат и приказват български и живеят в гетата да гласоподават за 20 лв.. Те гласоподават не за хора и хрумвания, а за банкноти ".

Относно наложителната казарма, вицепремиерът изясни:

„ Така младите ще изпълнят конституционното си обвързване. 2008 година текстът бе изменен безогледно. Как един юноша ще пази страната си, като няма никаква военна подготовка? Той ще е пушечно месо. Нашите стремежи са фундаментални. Държавата дава, само че и жителите би трябвало да се отзовават най-много на главното си обвързване – да пазят страната си, когато се наложи ",

По мотив откриването на новия парламентарен сезон Каракачанов пожелава на депутатите да не понижават бюджета за защита и с това отвори дебата за новия бюджет 2021.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР